Skip to main content

Rally trening Rakitna 2011-03-24

Po ustaljeni navadi smo tudi letos pred Cross-Border Rallyjem izvedli klubski trening s podobnimi preizkušnjami, kot so tiste, ki jih srečamo na naših rallyjih. Preizkusili smo natančnostno vožnjo v svoji minuti do cilja oddaljenega približno 25 km. Zatem je sledila pentlja, ki si jo moral prepeljati dvakrat v povsem enakem času. Končali smo z vožnjo z natančno določeno stalno povprečno hitrostjo v oknu.

V četrtek, 24.3.2011 se je 15 Porschejev zbralo v Ljubljani in se nato z razmikom med vozniki, ki ga je naključno izbiral starter na cilju, (da ne bi bilo vožnje v koloni!), odpravilo proti Rakitni. Vmes pa rdeči semaforji in železniške zapornice, tako da se je marsikdo od nas moral potruditi, da je prišel na Rakitno v svoji minuti – zraven pa je bilo treba obvladati še kar zavito navodilo, kaj je treba fotografirati. Po prihodu na cilj sta nas Jernej in Nino napotila na pentljo, kjer je bilo dvakrat za 1600 m treba porabiti po možnosti natančno isti čas, a vse to med dvema in pol in tremi minutami. Za konec pa nas je Aleš prepustil sovozniku in njegovi spretnostmi s hitrostnimi tablicami ter nas na milost in nemilost izročil Vojkovi ekipi z neizprosno skrito kontrolo.

Vsi zadihani od prijetnega stresa, od super dogodka in še kako od lepega vremena, smo se zbrali na zakuski v hotelu, kjer so prišli na vrsti rezultati. Prvo mesto je spet odnesel Vasja, ki je postal že prava travma za konkurenco. »A to je šele trening«, je bilo slišati šampione, »kar počakajmo na Cross-Border Rally!«

Enotni pa smo bili vsi v tem, da je bil dogodek zaradi vsega, kar naredi naš klub, sijajen in takšno je bilo tudi druženje v hotelu. Posebno vzdušje je bilo tudi zaradi tega, ker so bili prvič z nami tudi hrvaški Porsche prijatelji, s katerimi se bomo pomerili n Cross-Border Rallyju 9. In 10. aprila. Me nas so prišli, kot da bi se poznali že od nekdaj. Kaj pa je pričakovati drugega od navdušencev za avtomobile in tehnologijo Porsche?