Skip to main content

Saturday, 18. April.2009 - Sunday, 19. April.2009

Cross - Border Rallye že v drugo!

Po tem, ko je dozorel skupen projekt Porsche kluba Slovenija in Porsche Club Steiermark Cross - Border Rallye, smo ga sredi lanskega aprila ob lepem vremenu in zadovoljnih udeležencih tudi uspešno izvedli.

Dogovorili smo se, da bomo s tem projektom nadaljevali in tako je spet v sodelovanju obeh klubov 18. 4. in 19. 4. 2009 na sporedu 2. Cross - Border Rallye. Enako kot lani, bo start v soboto na Porsche Maribor, Šentiljska cesta. Tam bomo organizatorji dogodka podrobno in razumljivo predstavili potek rallyja ter vrste preizkušenj, ki nas bodo čakale. Pot nas bo vodila preko nekdanjega mejnega prehoda Plač na avstrijsko Štajersko in bo potekala vse ob nekdanji meji proti vzhodu. Po kosilu na avstrijski strani blizu nekdanjega mejnega prehoda Gederovci, se bomo odpravili v Slovenijo in si v Prlekiji privoščili nekaj zanimivih preizkusov iz menija rallyjev, kot se organizirajo za "oldtimerje". Po tem, ko bomo opravili nalogo pri rojstni hiši in muzeju Janeza Puha, nas bo zadnja retapa pripeljala na cilj v Ptuj. Tam nas z zanimivim programom najprej pričakujejo v Hotelu Park, prenočevali pa bomo tudi v hotelu Mitra. Na lanskem rallyju je veliko priznanja požel slalom pred Dvorano Tabor v Mariboru. Letos smo se potrudili in enaka prireditev bo na lepi progi Kartodroma v Hajdošah, ki je od Ptuja oddaljen le nekaj kilometrov. Po tem, se odpravimo nazaj na Ptuj, kjer bo skupno kosilo, razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj.

Med letošnjimi novostmi omenimo to, da bomo posebej vabili tudi tiste, ki mogoče ne najdete sovoznikov za takšno prireditev in ki jih je prvi dan gotovo dobro imeti. Zbiramo zanimanje mladih navdušencev, ki bodo pred rallyjem imeli tudi kratek tečaj in ki bodo po vašem izboru prisedli ter vam pomagali, da se boste na prireditvi res zabavali.

Brez skrbi pa bodite, da pripravljamo ob naših srečanjih v ob preostalih sredah do rallyja posebne priprave za naše člane in prijatelje PKS.

Pohitite z rezervacijo tega konca tedna, prijave bomo zaprli že na začetku aprila in tisti, ki se bodo prijavili pravočasno, bodo imeli tudi ugodnejše pogoje (ceno).

Kratka navodila za pripravo na Cross - Border Rallye

Prijava na Cross - Border Rallye

Organizacijski odbor:

Andrej Hajdinjak

Rasto Ovin

Vojko Podobnik

Aleš Fajdiga

Helmut Heuberger

Gereon Pusch

Theresa Hainzl