Skip to main content

  Porsche klub Slovenija

  Porsche klub Slovenija je bil ustanovljen v Logarski dolini leta 1996. Po tem ko so se člani kluba in navdušenci Porschejev dobivali na raznih srečanjih, je leta 2006 dozorelo prepričanje, da bi bilo dobro delo in življenje v klubu še popestriti. Po ponovni registraciji kluba v Sloveniji in po pridobitvi licence ter Internetne domene s strani Porsche AG Stuttgart, je Porsche klub Slovenija do danes napredoval v zrel klub navdušencev mobilne tehnologije Porsche, ki pušča sled tudi izven meja Slovenije.

  Hkrati z novimi aktivnostmi je sledila rast števila članov, ki je po 11 navdušencih, ki smo na novo registrirali klub ob njegovi 10 letnici, ob koncu leta 2009 že presegla številko 70. Sedaj klub sestavljamo Porsche prijatelji najrazličnejših poklicev in predvsem Porsche zgodovine in prispevka k avtomobilskemu športu. Tako boste v naših vrstah našli podjetnike, inženirje, mehanike in še kakšen profesor bo vmes. Seveda so med člani naša posebna odlika prijatelji, ki so se in se še dokazujejo na domačih in na tujih rallyjih bodi kot vozniki, ali pa kot mehaniki največjih imen svetovnega avtomobilskega športa. Še posebej smo ponosni na to, da imamo v naših vrstah tudi enega mobilnih direktorjev F1 in enega konstruktorjev zmagovalne ekipe a-team-worxs, ki je osvojila prvenstvo v nemškem Porsche Cup za leto 2009. Čeprav smo majhen klub, se lahko pohvalimo tudi s tremi avstrijskimi Porsche prijatelji ter z enim Britancem.

  Za idejo kluba so se doslej kot najpomembnejša izkazala naša redna srečanja vsako prvo sredo v mesecu. Takrat se največkrat v okolici Ljubljane zberemo člani kluba iz vse Slovenije in vsakič nas morajo naši gostitelji prav zvleči v gostilno Pr' Krač, kjer smo se dobivali v letu 2009 – preveč zanimive so zgodbe in ogledi na stotine konjskih sil, ki se takrat zberejo pred gostilno. Veliko je še drugih prireditev, ki imajo skupen namen, da v res zanimivi družbi, kjer učenja o naših konjičkih ni konca, preživimo in skupaj uživamo na prireditvah, ki so na tak ali drugačen način povezane z našim navdušenjem nad Porschejem.

   

  Svet 911 postane Porsche klub

  Po dveh odlično sprejetih številkah glasila kluba »Svet 911« smo se odločili, da naši publikaciji spremenimo ime v »Porsche klub«. Razlog za to našo odločitev je bil v tem, da se ime revije med člani ni prijelo. Naš časopis izhaja enkrat letno in prinaša opise naše dejavnosti iz prejšnjega leta. Menimo, da na ta način najbolje prikažemo aktivnosti kluba.

   

  Uredniški odbor