Skip to main content

PKS Hill Climbing Katarina 2013

 

V soboto 22.6.2013 je potekal 3. PKS Hill Climbing Katarina 2013 - Trbovlje in tudi letos je bil dogodek izpeljan odlično!

Zjutraj okrog osme ure se je na parkirišču pred občino zbralo štirinajst konjičev članov Porsche kluba Slovenija. Kmalu se je začelo in skupaj smo se v koloni odpeljali do štarta. Sledila je poskusna vožnja. Proga je takšna, kot smo jo pustili lani - zahtevna, čudovito speljana in z asfaltom, ki je kar klical po naših gumah. Po zaključku treninga smo se skupaj v koloni odpeljali nazaj do parkirišča, imeli zajtrk ter si ogledali trening tekmovalcev na starodobnih motociklih, za tem pa še njihov start. Obakrat je mesto preplavil zvok v domačih delavnicah in z veliko truda in odpovedovanja navitih veteranov.

Nato je sledila naša prva vožnja po zahtevni progi, takoj zatem pa vračanje po krožni cesti ponovno na start druge vožnje. Seveda je naš cilj bil doseči dva čim bolj enaka časa. Po obeh vožnjah smo zares še zmeraj polni adrenalina parkirali naše jeklene konjičke ob cesti za ciljem in si ogledali še prihod motoristov v cilj. Nato je še sledila vožnja v koloni po prečudovito zaviti cesti do gostilne Klek, kjer je bilo na vrsti okusno kosilo in za nekatere še poslastica: razglasitev rezultatov. Z neverjetnim časom oziroma razliko 0,03 sekunde (!) med obema vožnjama je zmagal Damir Jamnik s svojim 944 Le Mans, na drugem mestu (0,27 sekunde) je pristal Kristijan Zupan s svojim Boxsterjem S, na tretjem pa Miran Jelovšek s svojim 993 turbom (0,39 sekunde). Med tistimi, ki jim ni bilo mar za dva enaka časa, je s progo najhitreje opravil Gregor Vidmar s svojim Boxsterjem S, za njim pa sta se uvrstila Andrej Malgaj z 996 4S in Miran Jelovšek. Čestitamo!

Ta izjemen dogodek ne bi bil izvedljiv brez naših članov Franca in Andreja Malgaja, zato obema in drugim organizatorjem vse priznanje tudi letos!

 

Taja