Skip to main content

Dragi prijatelji in člani Porsche kluba Sloveniija,

 

Ni me strah še enkrat napisati, da je bilo prima. Razpoloženje, ki sta ga naredila super organizacija in lepo vreme, vam je poznano tudi iz naših drugih srečanj. Ne bi se ponavljal tudi s tem, da je bila udeležba polnoštevilna, da je bilo hrane in pijače na pretek (in to kakšne!), da se je 6 prisotnih pisalo Malgaj itd.

 

Tega izleta se bo rad spomnil uvoznik: od 15 Porschejev sta bila dva Macana in ena Panamera – vsi kupljeni pri (sedaj) Porsche Interauto. Prisotni smo strmeli ob pomembni in bogati zgodovinski izkušnji o življenju in gospodarjenju (ribolovu in konstrukciji plovil), ki smo jo Slovenci prispevali ob naši edini avtohtoni obali ob Sv. Križu. Nekateri udeleženci so menili, da bi morali h g. Košuti, našemu vodiču po muzeju ribištva, romati vsi slovenski osnovnošolci.

 

Naš Roberto ni aktiven le tukaj, temveč nam je s ponosom predstavil tudi njihovo brodarsko društvo Čupa – kjer pa se j v resnici začela tudi super kulinarična izkušnja. Grla niso bila nikoli suha, tudi ne pri Baiti, ekološkem velikem posestvu, kjer gre baje še pujsem dobro – dokler jih dolžnost ne pokliče v pršutarno. Kolona pa je svojo pot zaključila pri Andrejevih v Narinu. Visoka kakovost kulinarike nas je tudi tukaj spomnila, kdo je bil tokrat kapetan naše barke – mogoče smo z Robertovo organizacijo dobili nov tradicionalni PKS dogodek  neke vrste kulinarično turo.

 

Na to, da v resnici letos vse poteka v duhu 20 letnice PKS, smo se spomnili tudi tako, da smo uvedli tekmovanje v poznavanju naših avtomobilov. Začelo se le malo drugače od pričakovanj naših Porsche prijateljev, saj je število konjev, ki so (pod našimi havbami seveda) stali na travniku najbolje ocenila Verica Pešič in domov odnesla izbor domačega medu. Vsi ostali smo slabše od nje slišali rezget 5.038 (originalnih) vrancev.

 

Organizacija Roberta in njegovega tima Viviane in Igorja je bila daleč nad ravnijo običajnega izleta – kar nekakšna parada. Glejte, kaj nas je pričakalo na startu: prijazen nasmeh in navdušenje, jasna navodila ter vrečka z vsemi mogočimi darili: od lepega dežnika preko uporabnih kozmetičnih daril, pisala in bona za cenejši nakup Porsche pnevmatik pri Adria Gomme. Sproščeno jim je uspelo nadoknaditi čas, če smo se kje malo preveč zadržali in skozi si imel občutek lepega izleta, ki pa je bil programsko vseeno poln. Opazili smo sicer pomanjkljivost v timu in člani predsedstva PKS smo kar na mestu povabili Igorja Medena, da se nam priključi. Da je sedaj letvica za druge organizatorje postavljena res visoko, pa je dokaz tudi ostanek od zbranega denarja z izleta, ki je seveda že na poti k Matjažu Šketu.