Skip to main content

Nekaj nas je verjelo, da Irma vseeno ne bo čez Atlantski ocean ter Sredozemsko morje prišla v Istro. Irma je ostala na Floridi, mi pa smo, po uvodnem "car washu" s kompletnim pranjem podvozja, uživali dobrote Istre v lepem vremenu. 

Ob deseti uri zjutraj smo se dobili v mali ribiški marini v stari Savudriji, ter ob odlični družbi in zelo bogatem zajtrku spremljali oblake nad morjem, ki so nam prinašali dež.

Ko smo se najedli, smo se podali v notranjost Istre proti Momjanu. Na poti nam je dež skrbno in v celoti opral Porscheje, medtem ko nas je aperitiv pri Kozloviću pričakal v suhem in vse lepšem vremenu. Kljub temu, da je bil Kozlović za nekatere deja-vu, je ob njihovem prijaznem ter profesionalnem odnosu, odličnih vinih ter prigrizkih, čas še prehitro minil.

Težko smo se uspeli posloviti od enega najboljših vinarjev na Hrvaškem in napočil je čas, da naš kulinarični dogodek preide iz vrhunskih specialitet v kozarcu na vrhunske specialitete na krožniku. V Soncu smo se iz Momjana skozi brzinec podali v Zrenj, kjer nas je pričakal gostitelj Sandro Tončić v svojem agroturizmu. Težko jih je najti v Zrenju, še težje dobiti termin za rezervacijo, kljub temu pa njihove ocene enostavno najdejo najvišja mesta, njihova hrana, vino.. Pa enostavno najdejo prostor v še tako polnem želodcu. Kaj pa drugega, smo namreč v Istri, naš Porsche dogodek pa je bil tako ali tako namenjen vrhunski kulinariki!

Hvala vsem, ki ste se dogodka udeležili in s svojo prisotnostjo zabeležili še četrto fantastično Porsche Istro!

Žiga Čavž